Over

Welkom op LiteratuurMagazine.nl

De Nederlandse literaire uitgeverijen publiceren jaarlijks een groot aantal romans, novellen, verhalen- en gedichtenbundels. Recensenten van de gevestigde media besteden aan slechts het topje van deze literaire boekenberg aandacht. Op de vele boekensites is het je als literatuurliefhebber vaak lastig een weg banen door de enorme hoeveelheid informatie en talloze tips. Steeds alle afzonderlijke sites en/of social media van de verschillende uitgeverijen bijhouden, is een tijdrovende klus. LiteratuurMagazine.nl biedt uitkomst en overzicht.

Altijd en overal op de hoogte

Hier vind je het actuele Nederlandstalige en in het Nederlands vertaalde literaire aanbod van de onderstaande uitgeverijen. Vers van de pers en op verschijningsdatum gerangschikt. Zodra een boek verkrijgbaar is, staat het op de site. Zo blijf je altijd en overal op de hoogte van de laatste nieuwe uitgaven.

Via de verschillende categorieën kun je zoeken op genre en op oorspronkelijk of vertaald werk. Jouw specifieke interessegebieden vind je via de zoekfunctie. Verder tref je op de site informatie over auteurs, signeersessies en over activiteiten en aanbiedingen van de uitgeverijen.

Uitgeverijen

Diana van Roon

Uitgever van LiteratuurMagazine.nl is Diana van Roon (1965). Ze studeerde Nederlandse taal en letterkunde aan de Nutsacademie in Rotterdam en volgde diverse opleidingen op het gebied van PR & Voorlichting, Copywriting, Scenarioschrijven en Marketingcommunicatie. Ze heeft bij verschillende dagbladen, uitgeverijen en reclame-, pr- en communicatiebureaus gewerkt en is sinds 1999 actief als zelfstandig copywriter en journalist. Kijk voor meer informatie over haar op dianavanroon.nl.

DvR-def 2

Niet slechts kennisnemen van de boeken waaraan de gevestigde media aandacht besteden. Geen tips, tops, challenges en andere poespas. Gewoon ongestoord mijn eigen weg kunnen kiezen in het complete actuele aanbod.

Met LiteratuurMagazine.nl voorzie ik hopelijk niet alleen in mijn eigen behoefte maar ook in die van vele mede-literatuurliefhebbers.

Veel plezier op mijn site!

Diana